Het beleid richting een gezondere sportomgeving

Visie

Sportfondsen Geertruidenberg N.V. vindt het belangrijk dat de mensen die komen zwemmen zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de vereniging zoveel mogelijk rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag. Onze zwembaden zijn een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

We maken duidelijk afspraken over de drie thema’s in ons beleid over de gezonde sportomgeving, communiceren dit en maken dit zichtbaar binnen de accommodaties. Tevens zorgen we dat onze vrijwilligers / werknemers dit uitgedragen en er naar handelen.

Zo geven we kinderen het goede voorbeeld op accommodaties en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving.

Alcoholbeleid:

We hebben een verantwoord alcoholbeleid. We doen dit volgens de “Richtlijnen alcoholbeleid en sportverenigingen” die zijn opgesteld door NOC*NSF ism Trimbos, Team:Fit, Stichting Jeugd en Alcohol en de koepel van de Nederlandse brouwers.

- naleving Alcoholwet

- we geven het goede voorbeeld

- aanbod en zichtbaarheid

- sfeer en veiligheid

- beleid

We hebben specifieke afspraken vastgelegd in onze huisregels en zorgen ervoor dat ons eigen alcoholbeleid bekend is bij onze gasten.

Gezonde eetomgeving:

We hebben een gezond aanbod en presenteren dit aantrekkelijk een opvallend.

We doen dit volgens de Richtlijn Eetomgevingen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum:

- ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer Schijf van Vijf producten

- we presenteren gezondere en duurzamere keuzes aantrekkelijk en opvallend

Rookvrij sportterrein:

Ons rookvrij-beleid is als volgt: Onze accommodaties zijn zowel in de horecaruimten als op de zonneweides en overige buitenterreinen rookvrij (behoudens de aangewezen rookplaatsen die zijn aangeduid met opvallende signaleringen).

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.